RTGB Trainingen
Sinds 1 juni 2007 is de Regeling Toetsing Geweldsbeheersing Buitengewoon
Opsporingsambtenaar van toepassing. In de RTGB wordt gesteld dat alle buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s), die één of meer geweldsbevoegdheden hebben jaarlijks moeten voldoen aan de bekwaamheidseisen, die in de RTGB gesteld zijn.
Dit houdt in dat de BOA jaarlijks de toets geweldsbeheersing en de toets aanhouding- en zelfverdedigingvaardigheden moet halen. Voldoet de Boa hier niet aan dan mag hij/zij niet de geweldsbevoegdheid uitoefenen. De werkgever draagt zorg voor de training en de toetsing van de opsporingsambtenaar.
De opsporingsambtenaar zelf is verantwoordelijk voor deelname aan de trainingen ter voorbereiding op de af te leggen toetsen en de toetsing.
Er zijn 4 categorieën m.b.t. de geweldsbevoegdheid:
Categorie 1: Bevoegd tot gebruik van geweld
Categorie 2: Bevoegd tot gebruik van geweld + fouilleren
Categorie 3: Bevoegd tot gebruik van geweld + handboeien
Categorie 4: Bevoegd tot gebruik van geweld + wapenstok en pepperspray
 
CransàlaCarte biedt in een basisprogramma van 10 dagdelen uw opsporingsambtenaren theorie geweldsbeheersing (GB) en praktijklessen aanhouding- en zelfverdedigingvaardigheden aan. (Afhankelijk van de geweldsbevoegdheid wordt aandacht besteed aan fouilleren, handboeien, wapenstok en/of pepperspray).
 
Toetsing
Op de laatste cursusdag neemt de trainer ’s ochtends alle belangrijke onderdelen van de geweldsbeheersing en de AZ vaardigheden nog eens door, waarna een examinator van het Centraal examenbureau Bureau de officiële toets afneemt.
 
De trainingen worden verzorgd door deskundige en gecertificeerde docenten. De docenten hebben jarenlange ervaring in het lesgeven op het gebied van Geweldsbeheersing en Aanhouding- en zelfverdedigingvaardigheden.
Nieuwe Bikers Haarlemmerm

Opnieuw zijn er 6 gemeenteambtenaren opgeleid als Biker. Ook de ...

Nieuw vanaf het voorjaar

Exclusieve teambuildingsdag in de grachten van Am...

Toezichthouders doen het

De handhaving en toezichthouders doen goede zaken in Hoofddorp en andere dorpen in de Haarlemmerm...